PHK18 #08: mei t/m september 2016

Boris Tellegen, Niels Post en Jeroen Molenaar

phk18#08

Boris Tellegen

Boris Tellegen a.k.a. Delta (1968) began his artistic career in the Eighties as a graffiti artist. He distinguished himself by breaking away from the 2 dimensional surface which he worked on. Through his education in Industrial Design at TU Delft he learnt to give architecture and design a place in his work and so his work became 3 dimensional. In mixed media sculptures he seeks and looks into the border between coincidence and consciousness, order and chaos, or as he puts it himself ‘the semblance of order that is undone by chaos’.

Niels Post

Niels Post is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte.
Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties. Zowel buiten op straat als binnen in een tentoonstellingscontext.
Naast het produceren van beeldende kunst is Post actief als organisator/curator/artblogger middels www.trendbeheer.com en het Rotterdam VHS Festival.

Jeroen Molenaar

Jeroen Molenaar studeerde architectonisch ontwerp/interieur-architectuur aan de CABK ArtEZ Academie in Kampen. In zijn werk zoekt hij naar raakvlakken tussen kunst, design en architectuur. Molenaar’s werk kenmerkt zich door suggesties van ruimte en perspectief. Alles is relatief. Scheefstand is het basiselement in zijn werk en wordt gebruikt om illusies op te roepen. Bijzonder is dat hij deze suggesties zowel in zijn objecten als in zijn schilderijen weet te bereiken.